Logo Soof in Valencia wit

Valencia fietstour: ontdek Valencia met Nederlandse gids

Valencia verkennen per fiets is absoluut een must-do ervaring! Hoewel Valencia bekendstaat als de ‘sinaasappelstad’, verdient het eigenlijk meer de titel als ‘fietsstad’. Om het beste van Valencia te zien en te ervaren, bieden wij fietstours aan door deze prachtige stad. De fietstour leidt je langs de leukste plekjes van Valencia!

Van blog naar fietstours: De Soof in Valencia reis

Ik, Soof, heb mijn hart verloren aan de sinaasappelstad en ben in 2017 naar Valencia verhuisd. In 2018 begon ik met ‘Soof in Valencia’. In eerste instantie begon dit als een blog waarin ik mijn liefde voor de stad en mijn ervaringen deelde. Maar ik wilde meer dan alleen online mijn passie delen; ik wilde mensen echt meenemen op ontdekkingsreis door deze prachtige stad. Zo is het idee voor de fietstour geboren. Aanvankelijk onder een andere naam, maar in april 2022 werd de ‘Soof in Valencia Fietstour’ officieel gelanceerd. Het is op een natuurlijke manier vanuit passie ontstaan en dat gevoel is nog steeds in het bedrijf terug te vinden. Inmiddels doe ik dit niet meer alleen maar heb ik een heel fijn team om mij heen. Samen delen we onze passie graag met jullie. 

Team Soof in Valencia

Bij team Soof draait alles om passie, liefde en een flinke dosis enthousiasme. Ons team zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt in deze mooie stad, terwijl je samen met ons het prachtige Valencia ontdekt tijdens de fietstour. Elke gids geeft de fietstour op zijn eigen manier; we laten namelijk ONS Valencia zien, door de ogen van de locals. De Nederlandse chicas en chicos van het team van Soof in Valencia hebben hun hart verloren aan deze sinaasappelstad. Het zijn Nederlanders die in Valencia wonen en werken. Ze hebben bewust gekozen voor het leven hier en kunnen je als geen ander laten zien waarom Valencia hun tweede thuis is geworden!

De fietstour van Soof in Valencia

Je zult je vast afvragen wat de Soof in Valencia fietstour nou precies inhoudt. Het is een 3 uur durende tour waarbij je een heel groot deel van de stad ziet, wat fijn is voor je verdere verblijf. Zo kom je onder andere te weten hoe Spanjaarden leven en wat voor een heerlijke eetcultuur ze hier hebben :). Ook kom je het een en ander te weten over de geschiedenis van de stad. Daarbij geven we geen geschiedenislesje en langdradige verhalen, maar loodsen we jullie juist op een leuke manier door de historie van de stad heen. 

En niet te vergeten zijn de leuke tips die je van ons krijgt tijdens de fietstour. Onze gids is als een fietsende encyclopedie, die je alles kunt vragen.

De voordelen van fietsen in Valencia

Een van de voordelen van het fietsen in Valencia is dat het overal over het algemeen heel erg vlak is. Je hoeft dus maar weinig te zwoegen en te zweten, heerlijk toch ;). Nog een groot voordeel is dat Valencia ongeveer 200 kilometer aan fietspaden heeft. Het is een fietsvriendelijke stad met goed aangelegde fietspaden en routes. Dit maakt het makkelijk om overal in de stad te komen. Wil je tijdens het fietsen niet verdwalen? Dan is het dus ideaal om mee te doen met onze fietstour. En leuk meegenomen… Het is bijna altijd lekker weer! Genoeg redenen om lekker op de fiets te stappen :). 

Tijd voor een pauze & een proeverijtje

Tijdens de fietstour zul je regelmatig stoppen om te genieten van de bezienswaardigheden en om te luisteren naar de boeiende verhalen van je Nederlandse gids. Dit is je kans om je vragen te stellen, meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Valencia, en te genieten van de Spaanse levensstijl.

Bovendien is er een moment om te genieten van een lokale lekkernij; een verfrissend typisch Valenciaans drankje. Een ideale gelegenheid om even op adem te komen en te genieten van de sfeer van de stad. Ben je benieuwd wat nog meer typisch Valenciaanse gerechten zijn? Lees dan deze blog over de Valenciaanse keuken! 

De Valencia fietstour highlights  

Valencia heeft een aantal mooie highlights waarvan wij vinden dat je deze zeker moet zien. Daarom hebben we deze hoogtepunten in onze fietstour verwerkt. Hieronder vind je de hoogtepunten die je in ieder geval gaat zien tijdens de fietstour van Soof in Valencia:

 • De Stad van Kunst en Wetenschap: natuurlijk gaan we de welbekende architectuurgebouwen van Santiago Calatrava bekijken. Een prachtig complex, waar ook wij nog steeds onze ogen uitkijken. De mooie glinstering van de zon op het water, de architectuur en de mozaïek blijft geweldig om te zien. Wil je nu alvast meer weten over deze plek? Lees dan onze blog!
 • Het Turia Park: ook fietsen we door het prachtige Turia Park, dat ooit de rivier de Turia was en nu een groen paradijs is in het hart van de stad
 • Het oude centrum van Valencia: we verkennen de leuke smalle straatjes en mooie pleinen van de oude binnenstad. Het is een geweldige mix tussen nieuw en oud; zo zie je overal mooie oude gebouwen, maar kom je ook hippe winkeltjes en moderne restaurants tegen
 • Overdekte foodmarkt: oh wat zijn foodmarkten toch leuk! Die willen we niet overslaan tijdens de fietstour. Daarom fietsen we langs de foodmarkt genaamd Mercado Central, of een lokale markt in een wijkje

Wat ga je niet zien tijdens de fietstour?

Er zijn een aantal plekken die niet gezien gaan worden tijdens de fietstour. Dit zijn onder andere: 

 • Het strand van Valencia: Valencia is vrij groot en het strand ligt toch net iets te ver weg om dit in 3 uur tijd mee te nemen in de route
 • De bekende visserswijk Cabanyal: deze wijk ligt aan het strand van Valencia en ligt daarom ook iets te ver weg om dit mee te nemen in onze route
 • Het Mestalla Stadion: tenzij een groep hier specifiek om vraagt of we zelf merken dat een groep hier wel interesse in zou hebben, nemen we deze plek niet mee in onze route 

Valencia fietstour door de ogen van stagiaire Isa

Ervaar de fietstour van Soof in Valencia door de ogen van stagiaire Isa. Zij deelt haar ervaring graag met jullie over hoe zij de fietstour heeft ervaren.

Het was een fijne ochtend in Valencia. Ik voelde het heerlijke briesje terwijl ik naar de fietsverhuur liep. De Nederlandse gids stelde zich voor aan de groep. Er was meteen ruimte om vragen te stellen en kennis te maken met elkaar. Dit vond ik erg fijn omdat er meteen een fijne sfeer ontstond in de groep. Bij aanvang van de tour ontving ik een flesje water die ik kon nuttigen tijdens de tour. Met het lekkere weer kwam het flesje water goed van pas ;).

De stops tijdens de fietstour waren niet vanzelfsprekend en dat maakte het extra leuk. We stopten opeens bij één van de oudste bomen van Valencia, waarbij we een interessant weetje te horen kregen: zo vertelde de gids dat wij die grote boom die we zagen in Nederland alleen als kamerplantje kennen. Hier in Valencia zijn het dus geen kamerplantjes, maar prachtige grote bomen. Het verschil moet er zijn ;). De lianen van de boom worden goed beschermd hier in Valencia. Dit omdat deze liaan naar beneden groeit en zich in de grond kan gaan vestigen. Zo wordt de stam van de oorspronkelijke boom steeds groter en groter. Dat was voor mij echt de omgekeerde wereld… Een boom groeit toch uit de grond? Niet altijd dus!

Steeds meer weetjes over Valencia…

Ook kwam ik meer te weten over het symbool van Valencia: de vleermuis. Nadat ik het weetje over deze vleermuis wist kon ik niks anders meer zien! Overal kwam ik de vleermuis tegen. Bij de markthal Colon, op putdeksels, op het voetbalstadion en ga zo maar door!  

Bij de markthal kwam ik veel te weten over hoe Spanjaarden leven. Zo vertelde de gids dat de Spanjaarden maar liefst 5 eetmomenten hebben per dag! De maaltijden bestaan uit wat kleinere porties dan we in Nederland gewend zijn. Zo eten ze in de ochtend vaak iets makkelijks, dan rond 11:00 uur een tussendoortje, want in Spanje begint de lunch vaak pas rond 14:00 uur :). Deze lunch wordt vaak buiten de deur gegeten. Zo zie je op de kaart bij veel lunchplekjes een “menu del dia” staan. Dit is een menu dat vaak maar rond de 10 euro kost! Fijn voor de mensen die tijdens de lunchpauze van het werk buiten de deur eten :). Rond 17:00 uur is er nog tijd voor een snack moment en begint het avondeten voor veel Spanjaarden vaak pas rond 20:00/21:00 uur. Naar mijn mening een heerlijk ritme! 

We stapten weer op de fiets richting het Turia park. Een rustig plekje in de stad wat vroeger een rivier was. Ik vond het heerlijk om na de drukte van de stad even lekker door het park te fietsen met de groep. Aan het einde van het Turia park schittert het welbekende ‘Ciudad de las Artes y Ciencias’. Misschien wel de meest herkenbare plek van Valencia! Je mag deze parel van Valencia echt niet missen tijdens je bezoek aan deze sinaasappelstad. Ik wist van de gebouwen af, maar wat mij toch echt verbaasde waren de fascinerende feitjes van de gids ;). Wist jij bijvoorbeeld dat álle tegels van het opera gebouw, Palau de les Arts Reina Sofia, van mozaïek zijn?

Onderdompelen in de Valenciaanse eetcultuur

Ik heb ook veel van de Spaanse en Valenciaanse cultuur meegekregen tijdens de stop om wat lekkers te proeven. Er werd namelijk een stop gemaakt om een heerlijk Valenciaans drankje te drinken; de horchata met een bijbehorende snack genaamd “farton”. Waar het naar smaakt, houd ik nog even geheim. Dat moet je zelf maar proeven tijdens de fietstour ;).

Al met al heb ik de fietstour van Soof in Valencia heel positief ervaren. Doordat ik de fietstour heb gedaan weet ik nu waar ik nog een keer heen wil en zie ik de stad door een andere bril. Mocht je ook naar Valencia gaan en de fietstour doen dan wens ik je alvast heel veel plezier! 

Valencia fietstour boeken

Als je de fietstour boekt zijn er verschillende opties. Zo kan je de fiets die je gebruikt tijdens de fietstour langer huren of je kunt ervoor kiezen om een elektrische fiets te nemen. We hebben even alle opties en kosten voor je op een rijtje gezet.

Alle fietsen zijn inclusief veiligheidsslot, mandje en verlichting. Ook voor kinderen hebben we fietsen voor alle leeftijden. De elektrische fietsen hebben een autonomie van 85 km. 

Prijzen Valencia fietstour

Van 1 tot 3 personen: €35
Vanaf 4 personen: €30

Kinderzitje: €7
Met elektrische fiets €45

*Je betaalt alleen 35 euro als je tot 3 personen boekt en er geen andere deelnemers meefietsen. Als er meerdere aanmeldingen zijn, betaal je gewoon 30 euro.

Praktische informatie over de fietstour

Het is belangrijk om enkele praktische zaken in gedachten te houden bij het boeken van je Valencia fietstour met Nederlandse gids:

 • Reserveren: het is raadzaam om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, wat in Valencia april/mei en september/oktober is.
 • Maximaal aantal deelnemers per tour: per tour kunnen er max 14 personen mee (gemiddeld is dit 10 personen).
 • Privétour: wil je alleen met je eigen groep de fietstour doen? Dat kan! Deze privétour kun je boeken voor 100 euro extra.  
 • Kleding: draag comfortabele kleding en zorg voor zonnebrandcrème, vooral in de zomermaanden.
 • Eigen fiets: als je je eigen fiets hebt, krijg je een korting op de tourprijs. Laat dit van tevoren aan ons weten.
 • Tas: op de fietsen zit een mandje, dus je kan je tas gewoon lekker meenemen op tour.
 • Annuleringsbeleid: de fietstour kan bij ons kosteloos geannuleerd of verplaatst worden.
 • Helm: kinderen tot 12 jaar zijn in Valencia verplicht een helm te dragen. Deze helm krijg je van ons op de startlocatie.  
 • Startlocatie fietstour: hartje oude centrum, het adres volgt te zijner tijd. 
 • Pinautomaat in de buurt startlocatie: de dichtstbijzijnde pinautomaat zit in C/ dels Cavallers, 11.
 • Parkeergelegenheid in de buurt van de startlocatie: je kunt parkeren bij de parkeergarage van Plaza de la Reina of bij Aparcamiento Centro Histórico – Mercat Central. 
 • Fiets huren na de fietstour: om de fietsen na de fietstour te huren dient er een huurcontract getekend te worden. Hiervoor is een geldig ID van tenminste één iemand uit de groep nodig.

Fietsregels

Belangrijk is om rekening te houden met de fietsregels van Valencia. Zo is het in Nederland gebruikelijk om tegen de richting in te fietsen. Negen van de tien keer hangt er wel een bord in een straat met ‘uitgezonderd voor fietsers’. In Valencia is dat in geen enkel geval zo en automobilisten vinden dit dan ook zeer vervelend. Een ander opmerkelijk punt is dat de fietspaden in Valencia erg smal zijn. Het is geen officiële regel dat je niet naast elkaar mag fietsen, maar tegenliggers vinden dit niet prettig. Je krijgt het dan vaak ook wel te horen van een tegenligger dat je achter elkaar moet fietsen. Tijdens onze fietstour leggen we dit uiteraard nogmaals even goed uit.

Route naar de startlocatie van de Soof in Valencia fietstour

Vanaf het strand


Verblijf je tijdens je vakantie in Valencia aan het strand? Dan kun je op de volgende manieren op de locatie van de fietstour komen:

 • Bus: lijn 31 of 32. Als je lijn 31 pakt dien je uit te stappen bij halte Marqués de Dosaigües. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen naar de startlocatie. Als je lijn 32 pakt, moet je uitstappen bij de halte Tetuan. Vanaf deze halte is het nog 9 minuten lopen naar de startlocatie van de fietstour. In de bus kun je contant of met de pin betalen. Een ritje kost 1,50 euro per persoon. Gebruik de app Moovit om de route die de bus aflegt te bekijken. 
 • Metro: lijn 4. Het opstappunt heet La Cadena. Bij de achtste stop (halte Pont de Fusta) stap je uit. Vanaf hier is het nog 8 minuten lopen naar de startlocatie. 
 • Taxi: houd een taxi aan op straat of bestel er eentje via RadioTaxi (+34 963 703 333). Een ritje vanaf het strand naar het centrum zal naar schatting zo’n 10 à 5 euro kosten.

Vanaf elke andere locatie

 • Bus: het busnetwerk van Valencia is uitgebreid en verbindt verschillende delen van de stad. Het is een goedkope manier om te reizen. Een ritje kost 1,50 euro per persoon en kan in de bus zelf contant of met pin betaald worden. De app Moovit is een enorme aanrader om te downloaden als je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer.
 • Metro: ook heeft Valencia een uitgebreid metronetwerk. De prijs is afhankelijk door hoe veel zones je reist. Voor korte ritten binnen het centrale deel betaal je ongeveer 1,50 euro tot 2,00 euro. Je kunt je metrokaartje kopen bij kaartautomaten die beschikbaar zijn op de metrostations. Je kunt contant betalen of met je pinpas. 
 • Taxi: taxidiensten zijn beschikbaar in Valencia en kunnen handig zijn voor korte ritten of als je liever een directe reisoptie wilt. 

TIP: voor toeristen is er ook de Valencia Tourist Card beschikbaar, waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, inclusief metro, gedurende een bepaalde periode. Deze kaart biedt ook kortingen op verschillende toeristische attracties. 

Ben je nog op zoek naar een fijn hotel? Lees dan de blog over: De 8 meest geboekte hotels van Valencia! Wil je liever een appartement? Dan is: Fijne appartementen voor je citytrip Valencia iets voor jou:).

Ben je overtuigd? Schrijf je dan nu in voor onze fietstour door Valencia!

Ontdek Valencia op een leuke en sfeervolle manier met onze fietstour! Het is niet zomaar een sightseeing-ervaring, maar een gelegenheid om de stad op een gezellige en interessante manier te ontdekken, samen met onze enthousiaste Nederlandse gidsen. 

Ben je enthousiast geworden, boek dan hier jouw fietstour en laat je verbazen door Valencia! Wil je naast de highlights van de stad meer een ‘Local’ ervaring? Dan raden we je aan mee te gaan met onze tapastour! Je duikt hier dieper in de Spaanse keuken terwijl je geniet van heerlijke tapas bij 3 authentieke tapas restaurants. Wil je meer weten over deze tapastour? Lees dan deze blog

Picture of ¡Hola!

¡Hola!

Ik ben Soof, de schrijfster van deze blogpost. Met veel passie schrijf ik over mijn ervaring in mijn geliefde stad Valencia. Ik hoop dat je ervan hebt genoten! Saludos

3 gedachten over “Valencia fietstour: ontdek Valencia met Nederlandse gids”

 1. Super leuke fietstour gedaan met soof in valencia, ook nog eens fijn dat het met een nederlandstalige gids was. Zeker een aanrader voor je trip naar valencia! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk:

Valencia verkennen per fiets is absoluut een must-do ervaring! Hoewel Valencia bekendstaat als de ‘sinaasappelstad’, verdient het eigenlijk …

Ben jij binnenkort in Valencia maar heb je niet de tijd om de hele stad te verkennen? In …

Lokale fietsgids Valencia
Hi, ik ben Soof!

Blond – zoetekauw – fietstour guide – kat ogen – halfbloedje (Grieks) – hoort niemand wanneer ze een film aan het kijken is – lippenstift – hiken in de natuur – vergeet alles – amateur fotograaf – talent: slapen – gecreëerd om te creëren – lijkt op een pinguïn wanneer ze rent

Zo boek jij jouw stedentrip Valencia!

Met Transavia of Vueling vlieg je fijn naar Valencia.

Voor fijne accommodaties kijk je op Booking.com

Schaf vervolgens van te voren de Valencia Tourist Card aan, zodat je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in Valencia, zoals de metro van het vliegveld naar de stad. Je krijgt ook gratis toegang tot 20 musea en monumenten en kortingen op vele activiteiten en attracties

Boek een tour om de stad te ontdekken, voordat er geen plekjes meer zijn! Reserveer bijvoorbeeld een wandeltour, een fietstour of ontdek Valencia met de Hop on Hop off bus.

Vind je het handig om een reisgidsje mee te nemen? Bekijk dan hier alle leuke reisgidsen van Valencia.

Reistip