Logo Soof in Valencia wit

Bicicleta

Ontdek de geweldige
Valencia Vibe tijdens een fietstour

Met een persoonlijke touch & ontzettend veel liefde en passie voor deze sinaasappelstad

Houd jij ook altijd van gezelligheid?

Vind jij verhalen die blijven hangen leuker dan jaartallen en namen van koningen uit de geschiedenis? Ben jij blij als er persoonlijke aandacht is en er gekeken wordt naar jouw wensen? En vind jij het geweldig om je helemaal onder te dompelen in de cultuur van de stad waar je terecht komt? Dan ben je bij Soof in Valencia aan het goede adres!

De tours

De fietstours van Soof in Valencia zijn persoonlijk, gezellig, vol met leuke verhalen waardoor je je onderdompelt in de Valenciaanse cultuur en is een tour waar de liefde, passie en enthousiasme vanaf spat. Wij kunnen niet wachten om jou ‘ons thuis’ te laten zien. De stad waar we ons ongelofelijk happy voelen en als echte Valencianen door het leven gaan.

Fietstour met eigen gids

“VOEL JE THUIS IN VALENCIA”

Het team

Soof in Valencia

Waar ik in mijn eentje jaren geleden begon, kan ik nu met trots zeggen dat er een heel team aan Belgische en Nederlandse chicas en chicos is die samen team Soof in Valencia vormen. Zo is er een Anna in Valencia, een Merel in Valencia, een Christophe en een Peggy. Allemaal zijn ze met een andere reden naar Valencia gekomen, maar wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is onze liefde voor deze Spaanse stad. Niet gewoon een fietstour, maar eerder een ervaring om niet te vergeten!

De fietstour van soof in valencia

De fietstour van Soof in Valencia duurt 3 uurtjes. Je gaat met mij of één van de anderen uit het fiets-team op pad. Iedere gids geeft zijn eigen inrichting aan de fietstour. Maar er zijn enkele highlights die in elke fietstour meegenomen worden:

Fietsen Stad van de Kunst en Wetenschap Valencia

Het turia park

Ciudad de las artes y ciencias

Het oude centrum

Fietsen El Carmen Valencia

Het oude centrum

Van 1 tot 3 personen:
Vanaf 4 personen:
Kinderzitje:
Met elektrische fiets:

€35
€30
€7
€45

*Je betaalt alleen 35 euro als je tot 3 personen boekt en er geen andere deelnemers meefietsen. Mochten er wel andere deelnemers meefietsen is de prijs 30 euro 

Bij de prijs inbegrepen: Nederlandse gids, flesje water en natuurlijk de stalen ros.
Duur fietstour: +/- 3 uur
Starttijd: 10:00 uur 
Startlocatie: Hartje centrum – Calle Baìlìa, Plaça de la Verge, 2
Taal: Nederlands
Fiets langer huren: voor 7 euro extra kun je de fiets de rest van de dag huren (20:00u inleveren)
Elektrische fiets langer huren: voor 15 euro extra (tot 20:00 uur)
Fietsen meerdere dagen huren: mogelijk op aanvraag.
Extra info: je reserveert nu, maar betaald pas op locatie. Wijzigen of annuleren van de fietstocht is gratis. Kinderen tot en met 16 jaar zijn in de stad Valencia verplicht om een helm te dragen. Deze krijgen jullie van ons bij de fietsverhuur.

Heb je zin om mee te gaan?

Boek hier je fietstour

Veelgestelde vragen

Wat gaan we niet zien tijdens de fietstocht?

Soms is het ook wel handig om te weten wat je juist niet gaat zien. Zo kun je je andere dagen in Valencia alvast in gaan plannen. In 3 uur tijd kunnen we een hoop van de stad laten zien, maar natuurlijk niet alles. Overigens is het wel afhankelijk van de gids die je zult krijgen. Zo fietsen wij allemaal onze eigen route omdat we echt ‘ons’ Valencia laten zien. Echter zijn er een aantal plekken lastig op de fiets te bereiken of liggen te ver van de route af en zijn daarom plekken die sowieso niet gezien worden tijdens de fietstocht:
-Torres de Quart
-Het strand en haven van Valencia
-Het voetbalstadium
-De wijk Ruzafa
-De wijk Cabanyal
Als je naar het strand van Valencia gaat is het leuk om daar op fiets heen te gaan en vervolgens door te fietsen naar Portsaplaya. Dat noemen ze ook wel klein Venetië. Je hoeft alleen het strand te volgen richting het Noorden en dan kom je er!

Mocht je echter wel graag één van de bovenstaande plekken willen bezoeken tijdens de fietstour, boek dan een privé tour. Deze kan volledig naar wens ingevuld worden. Mail hiervoor naar: info@soofinvalencia.com

Waar start de fietstour?

Wij werken samen met een kleine locale fietsverhuur, want wij vinden het belangrijk om de locals en kleine ondernemingen te supporten!

Het fijne is dat ze midden in het centrum zijn gevestigd en dat ze over goede kwaliteit fietsen beschikken. Het exacte adres is: Calle Baìlìa, Plaça de la Verge, 2.

Waar kan ik parkeren in de buurt van de startlocatie?

– Parking Avenida del Oeste – Avinguda de l’Oest, 34, 46001 València
– Aparcament Centre Historic Mercat Central – Plaça de la Ciutat de Bruges, s/n, 46001 València, Valencia

Hoe betaal ik?

Graag contant betalen bij aanvang.

Wat als het regent?

Bij regen kan de fietstour kosteloos geannuleerd of verplaatst worden.

Ik heb al een fiets, wat te doen?

Als je al over een eigen fiets beschikt, kun je gewoon meedoen met de Fietstocht Valencia. De prijs wordt dan verlaagd naar 25 euro. Zou je dit wel van te voren aan ons door willen geven? Dan kunnen we daar rekening mee houden.

Ik wil graag later starten, kan dat?

Wil je liever wat later starten met de fietstocht? Laat dit ons dan even weten, dan gaan we kijken wat lukt! Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de gids. Let op: in de zomer is het het fijnst om zo vroeg mogelijk te beginnen, want hoe later op de dag hoe warmer het wordt.

Hoeveel kilometer is de fietstour?

De afstand die wordt afgelegd tijdens de fietstour is circa 12 kilometer.

Is het mogelijk om een privé tour te boeken?

Dat is zeker mogelijk! Vraag een offerte aan door te mailen naar info@soofinvalencia.com

Ik ben minder mobiel, kan ik mee?

Gaat er iemand mee op fietstour die wat minder mobiel is? Laat het ons dan weten, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Het fijne is wel dat de route die we fietsen erg makkelijk is. Zo is Valencia niet heuvelachtig, waardoor het niet zwaar fietsen is. Tevens stoppen we uiteraard heel vaak om jullie het een en ander te vertellen over wat er te zien is. Dat gaat helemaal goed komen dus!

Wat moet ik meenemen?

Handig om mee te nemen is het volgende: zonnebrand en een id kaart of contant geld voor als je je fietsen eventueel langer wilt huren.

Ervaringen

Lokale fietsgids Valencia

¡Hola! Ik ben Soof

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje tussen de Maas en de Waal en sinds 2017 wonende in Valencia. Valencia is echt mijn thuis. In deze sinaasappelstad voel ik mij het meest op mijn plek! 🙂 Ik houd van de Spaanse manier van leven, de zon, de lange dagen en het buitenleven. Ik zou dit echt voor geen goud op willen geven! Terug naar Nederland is dus geen optie. Tijdens de fietstours deel ik mijn liefde en passie voor het Valenciaanse leven en deze mooie stad. Inmiddels doe ik dit niet meer alleen, maar heb ik een heel fiets-team aan chicas en chicos die ook hun hart hebben verloren in deze geweldige stad! 🙂

Ga je mee op pad?

Ik wil reserveren!

privacy Als je mijn e-book download ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.