Logo Soof in Valencia wit

Tinto Fino – al jaren één van mijn favoriete tapasbarretjes in Valencia

Valencia zit vol met tapasbarretjes, maar Tinto Fino is voor mij uniek. Deze tapasbar heeft gewoon alles: de gezelligheid, de service, het eten, alles is top. En als kers op de taart ligt het ook nog eens midden in het centrum van de stad.

Een schattig, klein restaurantje vlakbij de Kathedraal van Valencia

Ik ontdekte Tinto Fino samen met mijn zus, toen ze mij opzocht in Valencia. We liepen door de smalle straatjes vlakbij de Kathedraal en zagen toen een gezellig restaurantje dat helemaal vol zat. En wanneer iets helemaal vol zit, moet het goed zijn. En dat was zo. Sindsdien is Tinto Fino één van mijn favoriete tapastentjes en neem ik bijna iedereen die me opzoekt ermee naartoe.

Eten bij Tinto Fino Valencia

Veel keus uit verschillende soorten wijnen

Gelijk toen we binnen kwamen wisten we al dat het goed zou zijn. Het zag er allemaal heel knus en gezellig uit. We hadden niet gereserveerd en er was geen tafel meer vrij, maar van de aardige serveerster mochten we alvast met een wijntje aan de bar gaan zitten. Uiteindelijk zijn we gewoon blijven zitten, want dat was eigenlijk juist wel heel erg gezellig. We bestelden een lekker rood wijntje op aanrader van de serveerster. Ze hebben namelijk een groot aanbod aan verschillende soorten wijnen en wij vonden het moeilijk om te kiezen.

Mijn favoriete gerechtjes

De menukaart is een combinatie tussen Spaanse en Italiaanse tapas. Ik ben er inmiddels al heel vaak geweest en niet één keer vond ik iets niet lekker. Het is daarom moeilijk om te kiezen wat ik jullie zou aanraden, want het is echt allemaal super. Ik houd persoonlijk echt van truffel, daarom raad ik de Trufaditos aan: gebakken aardappeltjes met truffelsaus. Ook ben ik een geitenkaas liefhebber en neem daarom graag de Capricho: gebakken geitenkaas met jam topping. Verder vind ik de Hatillo erg lekker. Dit is een combinatie van mozzarella, aubergine en courgette gerold in speck. 

beste restaurant van Valencia

Als je dus lekker wilt genieten met een heerlijk wijntje en lekkere tapas in een knus barretje, dan mag je Tinto Fino niet overslaan.

Ik hoor graag wat jullie van mijn tip over deze tapasbar in Valencia vonden! Ben je op zoek naar nog een lekkere tapasbar in Valencia bekijk dan deze blogpost.

Liefs, Sofie
Tips Valencia – Fietstour Valencia – Activiteiten Valencia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk:

Ben jij binnenkort in Valencia maar heb je niet de tijd om de hele stad te verkennen? In …

Je leest het goed “De onweerstaanbare top 5 Italiaanse restaurants in Valencia”, wie wil daar niet meer over …

Lokale fietsgids Valencia
Hi, ik ben Soof!

Blond – zoetekauw – fietstour guide – kat ogen – halfbloedje (Grieks) – hoort niemand wanneer ze een film aan het kijken is – lippenstift – hiken in de natuur – vergeet alles – amateur fotograaf – talent: slapen – gecreëerd om te creëren – lijkt op een pinguïn wanneer ze rent

Zo boek jij jouw stedentrip Valencia!

Met Transavia of Vueling vlieg je fijn naar Valencia.

Voor fijne accommodaties kijk je op Booking.com

Schaf vervolgens van te voren de Valencia Tourist Card aan, zodat je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in Valencia, zoals de metro van het vliegveld naar de stad. Je krijgt ook gratis toegang tot 20 musea en monumenten en kortingen op vele activiteiten en attracties

Boek een tour om de stad te ontdekken, voordat er geen plekjes meer zijn! Reserveer bijvoorbeeld een wandeltour, een fietstour of ontdek Valencia met de Hop on Hop off bus.

Vind je het handig om een reisgidsje mee te nemen? Bekijk dan hier alle leuke reisgidsen van Valencia.

Reistip