Logo Soof in Valencia wit

Bicicleta

Ontdek Valencia met
een Nederlandse gids

We zetten ons hart en ziel in voor deze geweldige stad. Met een persoonlijke touch en een flinke dosis liefde en enthousiasme bezorgen we jullie een geweldige fietstour door Valencia! Het is niet zomaar een fietstour, dit is een fietstour Valencia met Nederlandse gids.

Geniet je ook altijd van een gezellige sfeer?

Als je meer houdt van meeslepende verhalen dan aan het onthouden van jaartallen en koningsnamen uit de geschiedenis, als je waarde hecht aan persoonlijke aandacht en het vervullen van jouw wensen, en als je graag de lokale cultuur van de stad waar je verblijft wilt ervaren, dan is de fietstour Valencia met Nederlandse gids perfect voor jou!

De tours

Onze fietstour Valencia met Nederlandse gids, een warme en informele ervaring doordrenkt met boeiende verhalen die je diep in de Valenciaanse cultuur laten duiken. Onze fietstour Valencia met Nederlandse gids straalt liefde, passie en enthousiasme uit, en we kunnen niet wachten om je onze geliefde stad te laten ervaren, waar we ons ongelooflijk gelukkig voelen en leven als ware Valencianen.

Fietstour met eigen gids

“VOEL JE THUIS IN VALENCIA”

Het team

Soof in Valencia

Niet zo lang geleden begon ik solo, maar nu ben ik trots op ons team van Belgische en Nederlandse chicos en chicas die samen Team Soof in Valencia vormen. In ons team hebben we onder andere de Nederlandse gidsen Anna, Merel, Christophe en Peggy. Hoewel we allemaal om verschillende redenen naar Valencia zijn gekomen, delen we een gemeenschappelijke liefde voor deze prachtige Spaanse stad. Onze tours gaan verder dan simpelweg een fietstocht Valencia; het is een onvergetelijke ervaring!

De fietstour van soof in valencia

De Soof in Valencia fietstour beslaat een gezellige drie uurtjes. Je gaat op pad met mij of een van onze andere Nederlandse gidsen. Elke gids geeft een persoonlijke draai aan de tour, maar er zijn enkele must-see hoogtepunten die in elke tour zijn opgenomen:
Turia park tour Valencia

Het turia park

Fietsen Stad van de Kunst en Wetenschap Valencia

Het turia park

Ciudad de las artes y ciencias

Het oude centrum

Fietsen El Carmen Valencia

Het oude centrum

Van 1 tot 3 personen:
Vanaf 4 personen:
Kinderzitje:
Met elektrische fiets:

€35
€30
€7
€45

Bij de prijs inbegrepen: fietstour Valencia met Nederlandse gids, flesje water, lokaal proeverijtje en natuurlijk de stalen ros.
Duur fietstour: +/- 3 uur
Starttijd: 10:00 uur of 16:00 uur (middag tour niet mogelijk in de zomer maanden)
Startlocatie: Hartje centrum – Calle Baìlìa, Plaça de la Verge, 2
Taal: Nederlands
Fiets langer huren: voor 7 euro extra kun je de fiets de rest van de dag huren (20:00u inleveren)
Elektrische fiets langer huren: voor 15 euro extra (tot 20:00 uur)
Extra info: reserveer nu en betaal op locatie! Bij Soof in Valencia kun je gratis je tour wijzigen of annuleren. Vergeet niet dat kinderen tot en met 16 jaar in Valencia een helm moeten dragen, maar geen zorgen, we zorgen voor helmen bij het huren van de fietsen

Heb je zin om mee te gaan?

Boek hier je fietstour

Veelgestelde vragen

Wat gaan we niet zien tijdens de fietstocht?

Soms is het handig om te weten wat je niet zult zien tijdens onze fietstour, zodat je je andere dagen in Valencia kunt plannen. In 3 uur kunnen we veel van de stad laten zien, maar we kunnen natuurlijk niet alles verkennen. Het hangt ook af van de gids die je hebt, want we creëren allemaal onze eigen unieke routes om ‘ons’ Valencia te tonen. Er zijn echter enkele plaatsen die lastig te bereiken zijn op de fiets of te ver van onze route liggen, dus deze worden niet bezocht tijdens de tour:

  • Torres de Quart
  • Het strand en de haven van Valencia
  • Het voetbalstadion
  • De wijk Ruzafa
  • De wijk Cabanyal

Als je graag een van deze plaatsen wilt bezoeken tijdens de fietstour, raden we aan om een privétour te boeken. Deze kan volledig naar jouw wensen worden aangepast. Je kunt hiervoor mailen naar: soofinvalencia@gmail.com

-Torres de Quart
-Het strand en haven van Valencia
-Het voetbalstadium
-De wijk Ruzafa
-De wijk Cabanyal
Als je naar het strand van Valencia gaat is het leuk om daar op fiets heen te gaan en vervolgens door te fietsen naar Portsaplaya. Dat noemen ze ook wel klein Venetië. Je hoeft alleen het strand te volgen richting het Noorden en dan kom je er!

Mocht je echter wel graag één van de bovenstaande plekken willen bezoeken tijdens de fietstour, boek dan een privé tour. Deze kan volledig naar wens ingevuld worden. Mail hiervoor naar: info@soofinvalencia.com.

Waar start de fietstour?

We slaan de handen ineen met een lokale, kleine fietsverhuurzaak omdat we het belangrijk vinden om lokale ondernemingen te ondersteunen! Ze bevinden zich bovendien midden in het centrum en bieden hoogwaardige fietsen aan. Het precieze adres is: Calle Baìlìa, Plaça de la Verge, 2.

Waar kan ik parkeren in de buurt van de startlocatie?

– Parking Avenida del Oeste – Avinguda de l’Oest, 34, 46001 València
– Aparcament Centre Historic Mercat Central – Plaça de la Ciutat de Bruges, s/n, 46001 València, Valencia

Hoe betaal ik?

Graag contant betalen bij aanvang.

Wat als het regent?

Als het regent, kun je de fietstour gratis annuleren of verzetten.

Ik heb al een fiets, wat te doen?

Als je je eigen fiets hebt, kun je nog steeds deelnemen aan onze Valencia Fietstocht, en de prijs wordt dan verlaagd naar 25 euro. Laat ons alsjeblieft van tevoren weten dat je je eigen fiets meebrengt, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Ik wil graag later starten, kan dat?

Als je de fietstocht liever op een later tijdstip wilt beginnen, laat het ons dan weten en we zullen proberen aan je wensen tegemoet te komen. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van de gids afhankelijk is. Maar onthoud, in de zomer is het meestal het prettigst om zo vroeg mogelijk te starten, aangezien het later op de dag warmer wordt.

Hoeveel kilometer is de fietstour?

Tijdens de fietstour leggen we ongeveer 12 kilometer af.

Is het mogelijk om een privé tour te boeken?

Een privetour is mogelijk tegen een meerprijs van 100 euro. Voorbeeld: ben je met 4 personen betaal je 100 euro plus 4 x 30 euro = 220 euro. 

 

 
Ik ben minder mobiel, kan ik mee?

Als er iemand deelneemt aan de fietstour die wat minder mobiel is, laat het ons dan vooraf weten, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Gelukkig is de route die we fietsen zeer toegankelijk. Valencia heeft geen heuvels, dus het fietsen is niet zwaar. Bovendien maken we regelmatig stops om jullie interessante informatie te geven over wat er te zien is. Dus maak je geen zorgen, het wordt een prettige ervaring voor iedereen!

Wat moet ik meenemen?

Het is handig om de volgende items mee te nemen: zonnebrandcrème en een identiteitskaart of contant geld voor het geval je de fietsen langer wilt huren.

Ervaringen

Lokale fietsgids Valencia

¡Hola! Ik ben Soof

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje tussen de Maas en de Waal, maar sinds 2017 woon ik in Valencia, wat echt als mijn thuis voelt. Deze sinaasappelstad is de plek waar ik me het meest op mijn gemak voel! 🙂 Ik ben dol op de Spaanse levensstijl, de zon, de lange dagen en het buitenleven. Ik zou dit echt niet willen inruilen voor iets anders! Terugkeren naar Nederland staat niet op mijn agenda. Tijdens onze fietstours deel ik met enthousiasme mijn liefde voor het Valenciaanse leven en deze prachtige stad. En tegenwoordig doe ik dat niet alleen, maar samen met een fantastisch team van Nederlandse gidsen die ook hun hart hebben verloren aan deze geweldige stad!

Ga je mee op de fietstour Valencia?

Ik wil reserveren!

privacy Als je mijn e-book download ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.