Logo Soof in Valencia wit

Over
Soof

Hoe ik in 2014 mijn hart verloor in Valencia en besloot ons koude kikkerlandje te verlaten

¡Hola! Ik ben Soof en maakte 8 jaar geleden de keuze van mijn leven.

Ik verhuisde voor mijn studie naar Valencia waar ik opslag verliefd werd op de manier van leven, de dagelijkse dosis zon en mijn huidige vriend. 

Valencia betoverde me. Het was alsof alle puzzelstukjes op z’n plek vielen. Ik voelde me hier zó op m’n plek, alsof het zo had moeten zijn. En daar geloof ik ook echt in! De liefde voor mijn stad en de heerlijke mañana mañana way of living wilde ik heel graag met anderen delen. Zo ontstond Soof in Valencia als blog waarin ik tips geef over de leukste dingen om te doen, de lekkerste restaurants, toffe hotspots en nog veel meer. Maar niet alleen wilde ik delen, ik wilde ook mensen meenemen door mijn stad, maar dat dan wel op z’n Hollands: op de stalen ros. Zo ontstond de fietstour van Soof. 

Nu pakweg 1000 fietstours verder en een heel fiets-team aan Nederlandse chicos en chicas, is het tijd voor een uitbreiding en nieuwe uitdaging van Soof in Valencia.

Drift naar zingeving

De Business Retreat

Ik ontzorg jou

met mijn kennis en ervaring als Valencia expert

Naast het verzorgen van echte citytrip activiteiten in Valencia (de fiets- en tapastour) vond ik dat het, in deze drukke en steeds meer gehaaste wereld, tijd werd voor een soort ‘selfcare’ activiteit. Ik kwam in contact met een yoga lerares en ademcoach en uiteindelijk ontstond het geweldige idee van de Business Retreat. De Business Retreat is voor vrouwelijke coaches die hun eigen business retreat in Valencia willen organiseren, maar niet de tijd hebben om dit zelf te doen. Hiermee blijft de coach zich focussen op waar zij goed in is: coachen. En doe ik waar ik goed in ben: mijn passie en liefde voor Valencia overbrengen en anderen ontzorgen met mijn kennis en ervaring als Valencia expert.

“Grenzen stellen betekent dat je de moed hebt om van jezelf te houden, ook al riskeer je daarmee dat je anderen teleurstelt.”

– Brene Brown

Een paar leuke weetjes over mij

Ik ben half Grieks

Mijn vader komt uit Igoumenitsa, een stadje aan de westkust van Griekenland. Ik ben heel erg trots op mijn Griekse roots! Vooral als we op bruiloften de Griekse dans dansen, dan voel ik me echt Grieks. Het is tevens ook één van de redenen waarom ik denk dat ik hier zo goed kan aarden; de cultuur, het klimaat en de manier van leven lijken namelijk enorm op elkaar.

I loveeeee siëstas.

Ik ben gemaakt om hier te wonen volgens mij haha. In de middag na een uitgebreide lunch even gaan liggen? Count me in! Vooral in de zomer als het rond dat tijdstip bloedheet is, lig ik lekker te tukken hoor.

Ik ben een enorme zoetekauw.

Ik ben een enorme zoetekauw. Taartjes, desserts, koekjes, chocola, mmmm je kan me ervoor wakker maken.

Ik ben een multipassionate.

Ken je het begrip, multipassionate? Dat is eigenlijk dat je niet één ding wilt en kunt zijn, maar dat je vele passies hebt. Je krijgt er energie van om te blijven leren en te blijven ontdekken. Vandaar ook de ontwikkeling naar het aanbieden van business retreats, maar ik heb dus nog veel meer plannen en ideeën! Daar krijg ik echt energie van! 🙂

Ik ben heel erg goed in het vergeten van dingen.

Ik moet echt letterlijk alles in m’n agenda zetten, maar dat is niet eens genoeg. Er moeten zeker meldingen van herinneringen komen, anders vergeet ik het alsnog! Maar ook dingen als autosleutels binnen laten liggen, of me afvragen of ik de deur wel op slot heb gedaan. Maar ja alles altijd helemaal in orde, is ook maar saai toch? 😉

Minder stress en
meer genieten

Simplified Life

Er wordt vaak gezegd dat Spanjaarden lui zijn en een luie mentaliteit hebben. Ik ben van mening dat ze meer in balans leven. Naast hard werken maken ze ook genoeg tijd voor ontspanning. Dat zorgt ervoor dat we niet – zoals in Nederland vaak – overlopen. Het is niet voor niks het gezondste land van de wereld om te wonen.

Weekendje Valencia

Ik heb sinds ik in Spanje woon veel meer geleerd te genieten van de kleine dingen

Ik leef meer in het hier en nu en heb geleerd niet alsmaar gehaast door het leven te gaan. Het Spaanse ritme helpt daar enorm bij. In de middag is het niet even snel een boterham naar binnen werken, maar je neemt hier echt de tijd voor een lange uitgebreide lunch. Daardoor is de balans veel beter en ben je daarna eigenlijk veel productiever omdat je echt even rust hebt gehad. Ook leven ze hier dag bij dag. Ik vind het heerlijk, want je kunt vaak gewoon spontaan met iemand afspreken zonder dat al weken vooruit te moeten plannen. In Nederland staan vrienden vaak al weken vol en kom je er bijna niet tussen. Ik krijg het daar oprecht benauwd van.

Mijn missie is om jou mee te nemen en te inspireren in de mañana mañana mood, oftewel een simplified life. Want ondanks dat het misschien makkelijker is in Spanje toe te passen vanwege het Spaanse ritme, kun je dit ook toepassen als je in Nederland woont. Waar het om draait staat eigenlijk perfect beschreven in deze quote:

“Slow living is a curious mix of being prepared and being prepared to let go. Caring more and caring less. Saying yes and saying no. Being present and walking away. Doing the important things and forgetting those that aren’t.”

Brooke McAlary, SLOW

Bij Soof boeken betekent:

Persoonlijke touch

Kleinschaligheid is de kracht van Soof in Valencia. Zowel de tours als business retreat zijn gericht op persoonlijke aandacht en ontzorging. Ik vind het belangrijk dat jij je gezien voelt en niet het gevoel hebt dat je een nummertje bent. Zelf zou ik dit ook niet fijn vinden en ik streef er altijd naar: “To treat others the way you want to be treated yourself.”

Met veel passie en liefde

Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk wel door hebben heb ik ontzettend veel passie en liefde voor deze sinaasappelstad. Daardoor heb ik ook passie en liefde voor mijn werk. Jullie tips geven, meenemen en ontzorgen in mijn stad vind ik geweldig om te doen.

Groep fietstour
Fietstour Valencia

Je gaat Valencia ontdekken
door de ogen van Soof

Je ontdekt Valencia en het Spaanse leven door mijn ogen: op welke plekjes kom ik graag, waarom vind ik het Spaanse ritme zo fijn, waar kan ik het meest van genieten…

Betekenisvol

Mijn visie is het ver- en ontzorgen van betekenisvolle activiteiten en meerdaagse retreats door gedreven en lokale ondernemers in Valencia.

Wat anderen over me zeggen

Mensen omschrijven mij als fijn in omgang met mensen, zorgzaam, geduldig en gedreven.

Wat doet Team Soof

Soof
deelt

Makes Sense

Op de blog en de Socials delen wij graag hoe fijn het Spaanse leven is. Je beleeft Valencia door onze ogen. We laten je zien waar we het liefst eten, waar we van houden ter ontspanning en we delen onze geniet momenten in de natuur en de stad.

Soof neemt
je mee

Trendy vs Traditie

Tijdens fietstours nemen we je mee door het traditionele en trendy Valencia. Je leert over de historie van de stad, we laten je lokale specerijen proeven en delen inmiddels met dezelfde trots als echte Valencianen de tradities van lokale feesten en gebruiken. Daarnaast weten we waar je moet zijn als je ook van andere dingen houdt, zoals vintage shops, luxe restaurants of actievere activiteiten.

Soof
Ontzorgt

Mañana Mañana

Tijdens de Business Retreat word jij als coach volledig ontzorgt. We hebben een heel programma voor je samengesteld waardoor jij nergens meer aan hoeft te denken. Dit doen we allemaal op de mañana mañana manier. Want als je de slow living levensstijl wilt ervaren en wilt onder dompelen in de Spaanse cultuur zal je je dagritme hierop moeten aanpassen.

Zie je het zitten om Valencia te ontdekken
door de ogen van Team Soof?

Boek je fietstour, lees de blog, of ga mee op business retreat.