Logo Soof in Valencia wit

Artysana – Mijn favoriete koffietentje in Ruzafa

Ruzafa | Valencia

De wijk Ruzafa in Valencia zit bomvol met leuke barretjes, restaurantjes en koffie tentjes. Er is veel keus en ik heb vaak nieuwe plekjes uitgeprobeerd. Het koffiebarretje Artysana blijft mijn favoriet. Lees hieronder waarom dat zo is! 🙂

Een aanrader van een vriendin

Ik kwam hier al in de eerste maanden dat ik in Valencia woonde. Een vriendinnetje van mij had hier gewerkt en raadde het me aan. Guayoyo heette het toen destijds nog en dat beviel me erg goed! Lieve mensen en lekkere broodjes. Wat baalde ik ervan dat Guayoyo ermee ging stoppen, maar daarvoor in de plaats kwam het koffietentje Artysana in Ruzafa en ze hebben me positief verrast. De nieuwe eigenaren, een jong stelletje uit Duitsland en Pakistan, zijn echt toppers!

Gezonde broodjes en sapjes

De nieuwkomers hebben een beetje hetzelfde concept overgenomen: gezonde zelfgemaakte broodjes, tostadas (geroosterde broodjes) en sapjes. Ik ga meestal voor de tostada met berenjena (aubergine tapanade) en de tostada met hummus en komkommertjes. Erg lekker! Ook kom ik vaak voor de brunch. Je krijgt namelijk een driegangen menuutje met een sapje en een koffie of theetje voor slechts 9 euro.

Een heerlijk binnentuintje 

Bij dit koffietentje in Ruzafa, kun je als het zonnetje schijnt lekker in het binnentuintje gaan zitten. Ze hebben het leuk ingericht en er is genoeg plek. Ik vind het heerlijk met een boekje erbij. Ook kom ik vaak bij Artysana om te werken op mijn laptopje. Er hangt namelijk een fijne en rustige sfeer. Verder organiseren ze zo af en toe leuke evenementen met live muziek. Ook leuk om een keer naartoe te gaan!

Artysana lunch en onbijt Valencia eten in Valencia - Ruzafa binnentuintje lunch Valencia

Liefs Sofie
Tips Valencia – Fietstour Valencia – Activiteiten Valencia

Picture of ¡Hola!

¡Hola!

Ik ben Soof, de schrijfster van deze blogpost. Met veel passie schrijf ik over mijn ervaring in mijn geliefde stad Valencia. Ik hoop dat je ervan hebt genoten! Saludos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk:

Valencia, ook wel bekend als de sinaasappelstad, is een heerlijke stad waar enorm veel te zien en te …

Valencia verkennen per fiets is absoluut een must-do ervaring! Hoewel Valencia bekendstaat als de ‘sinaasappelstad’, verdient het eigenlijk …

Lokale fietsgids Valencia
Hi, ik ben Soof!

Blond – zoetekauw – fietstour guide – kat ogen – halfbloedje (Grieks) – hoort niemand wanneer ze een film aan het kijken is – lippenstift – hiken in de natuur – vergeet alles – amateur fotograaf – talent: slapen – gecreëerd om te creëren – lijkt op een pinguïn wanneer ze rent

Zo boek jij jouw stedentrip Valencia!

Met Transavia of Vueling vlieg je fijn naar Valencia.

Voor fijne accommodaties kijk je op Booking.com

Schaf vervolgens van te voren de Valencia Tourist Card aan, zodat je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in Valencia, zoals de metro van het vliegveld naar de stad. Je krijgt ook gratis toegang tot 20 musea en monumenten en kortingen op vele activiteiten en attracties

Boek een tour om de stad te ontdekken, voordat er geen plekjes meer zijn! Reserveer bijvoorbeeld een wandeltour, een fietstour of ontdek Valencia met de Hop on Hop off bus.

Vind je het handig om een reisgidsje mee te nemen? Bekijk dan hier alle leuke reisgidsen van Valencia.

Reistip